Gratinerade cottage cheeseplättar med spenat

Gratinerade cottage cheeseplättar med spenat

45 min Huvudrätt
Matiga spenatplättar med god smak från färskriven muskotnöt och riven ost. Servera gärna med grönsallad.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Värm ugnen till 225°.
  • Låt cottage cheese rinna av en stund i en sil. Koka upp en kastrull med saltat vatten.
  • Pressa bort västkan från spenaten. Fräs spenat och pressad vitlök i olja 3-4 min. Lägg över i en bunke och blanda ner cottage cheese, ägg, ost, mjöl, muskotnöt och salt.
  • Forma till ca 30 bollar och koka i omgångar tills de flyter upp. Lyft upp med en hålslev och lägg i en ugnsform.
  • Häll såsen över plättarna och strö över osten. Gratinera högt upp i ugnen 8-10 min.
  • Servera med grönsallad.
Klart!
Energi:

713 kcal

Protein: 44 g
Kolhydrater: 46 g
Fett: 38 g

Ingredienser

500 g
Fryst bladspenat, tinad
400 g
Vitlöksklyftor
2
Olivolja
2 msk
Ägg
3
150 g
Vetemjöl
3 dl
Riven muskotnöt
1 krm
Salt
½ tsk
5 dl
Gruyère, riven
50 g
Till servering:
Blandad grönsallad
100 g