Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Jordgubbssylt
Jordgubbssylt
60+ min
Lämplig för frysning
•
Kommentarer
Så här enkelt kokar du din egen jordgubbssylt. Slå upp i fin glasburk med handskriven etikett.
Andra liknande recept
Budget
45 min
Pannkakor
(12904)
45 min
Våfflor
(6450)
Budget
Ugnspannkaka
(648)
Lingonsylt
(106)
45 min
Köttbullar
(2022)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Snoppa jordgubbarna och dela eller skiva dem. Varva bär och socker i en kastrull. Låt stå ca 1 tim.
Låt bären sjuda på svag värme ca 10 min. Ta bort ev skum.
Rör ut natriumbensoat i lite sylt och rör ner i grytan. Häll upp sylten i rena, varma burkar och sätt på lock.
Klart!
Tips:
Servera sylten tillsammans med matyoghurt, överraskande gott.
Näringsvärden, per burk om ca 2 liter
Energi:
3220 kcal
Protein:
5 g
Kolhydrater:
783 g
Fett:
2 g
Ingredienser
Jordgubbar
2 liter
Strösocker
8 dl
Natriumbensoat
1 krm
Andra liknande recept
Budget
45 min
Pannkakor
(12904)
45 min
Våfflor
(6450)
Budget
Ugnspannkaka
(648)
Lingonsylt
(106)
45 min
Köttbullar
(2022)
30 min
Raggmunk med fläsk
(909)
1 tim
Plommonmarmelad
(69)
1 tim
Päronmarmelad
(15)
45 min
Mördegskakor
(1241)
10 min
Rårörda lingon
(47)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum