Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Jordgubbssylt
Jordgubbssylt
60+ min
Lämplig för frysning
•
Se kommentarer
Så här enkelt kokar du din egen jordgubbssylt. Slå upp i fin glasburk med handskriven etikett.
Andra liknande recept
Budget
45 min
Pannkakor
(12677)
45 min
Våfflor
(6353)
Budget
Ugnspannkaka
(612)
1 tim
Plommonmarmelad
(48)
15 min
Blåbärssylt
(32)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Snoppa jordgubbarna och dela eller skiva dem. Varva bär och socker i en kastrull. Låt stå ca 1 tim.
Låt bären sjuda på svag värme ca 10 min. Ta bort ev skum.
Rör ut natriumbensoat i lite sylt och rör ner i grytan. Häll upp sylten i rena, varma burkar och sätt på lock.
Klart!
Tips:
Servera sylten tillsammans med matyoghurt, överraskande gott.
Näringsvärden, per burk om ca 2 liter
Energi:
3220 kcal
Protein:
5 g
Kolhydrater:
783 g
Fett:
2 g
Ingredienser
Jordgubbar
2 liter
Strösocker
8 dl
Natriumbensoat
1 krm
Andra liknande recept
Budget
45 min
Pannkakor
(12677)
45 min
Våfflor
(6353)
Budget
Ugnspannkaka
(612)
1 tim
Plommonmarmelad
(48)
15 min
Blåbärssylt
(32)
45 min
Köttbullar
(2013)
1 tim
Krusbärsmarmelad
(62)
50 min
Hjortronsylt
(19)
Lingonsylt
(88)
45 min
Mördegskakor
(1235)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum