Jordgubbssylt

Jordgubbssylt

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(180 st)

Så här enkelt kokar du din egen jordgubbssylt. Slå upp i fin glasburk med handskriven etikett.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 2 liter

  • 2 liter jordgubbar
  • 8 dl strösocker
  • 1 krm natriumbensoat

Gör så här:

Gör så här:

Snoppa jordgubbarna och dela eller skiva dem. Varva bär och socker i en kastrull. Låt stå ca 1 tim. Låt bären sjuda på svag värme ca 10 min. Ta bort ev skum. Rör ut natriumbensoat i lite sylt och rör ner i grytan. Häll upp sylten i rena, varma burkar och sätt på lock.

Tips:

Servera sylten tillsammans med matyoghurt, överraskande gott.

Näringsvärden, per burk om ca 2 liter

  • Energi: 3220 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 783 g
  • Fett: 2 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem