Ugnsbakad torskrygg med pepparrotskräm

45 min Huvudrätt Lunch Middag
Ugnsbakad torskrygg med pepparrotskräm

Torskrygg med klassiska smaker som pepparrot och spenat i en krämig sås. Pepparroten varierar i smak så justera mängden tills den passar just dig.

Ingredienser

Torskrygg
600 g
150 g
1½ dl
Finriven pepparrot
3 msk
Bladspenat
100 g
Citron
rivet skal och saft av ½
Salt
1 tsk
Hackad färsk persilja
1 msk
Ströbröd
1 msk
Potatis
750 g

Gör så här

  • Börja med att skala och koka potatisen.
  • Sätt ugnen på 175° eller 150° varmluft. Skär torsken i 4 bitar.
  • Blanda färskost, grädde, pepparrot, spenat och citronsaft. Fördela det i botten av en ugnssäker form. Lägg på fisken.
  • Blanda citronskal, salt, persilja och ströbröd. Strö det över fisken. Stek i mitten av ugnen ca 25 min.
  • Servera med kokt potatis eller potatismos.
Lägg till recept till tillagad

Blanda en klick Bregott Havssalt med dina nykota potatisar så smakar de ännu godare!

Näringsvärden, per port inkl potatis

Energi:

455 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 32 g
Kolhydrater: 31 g
Fett: 21 g
https://www.arla.se/recept/ugnsbakad-torskrygg-med-pepparotskram/