Ugnsbakad torskrygg med pepparrotskräm

Ugnsbakad torskrygg med pepparrotskräm

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(1019 st)

45 min

Torskrygg med klassiska smaker som pepparrot och spenat i en krämig sås. Pepparroten varierar i smak så justera mängden tills den passar just dig.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 750 g potatis

Gör så här

Gör så här

  1. Börja med att skala och koka potatisen.
  2. Sätt ugnen på 175°. Skär torsken i 4 bitar.
  3. Blanda färskost, grädde, pepparrot, spenat och citronsaft. Fördela det i botten av en ugnssäker form. Lägg på fisken.
  4. Blanda citronskal, salt, persilja och ströbröd. Strö det över fisken. Stek i mitten av ugnen ca 25 min.
  5. Servera med kokt potatis eller potatismos.

Näringsvärden, per port inkl potatis

  • Energi: 455 kcal
  • Protein: 32 g
  • Kolhydrater: 31 g
  • Fett: 21 g

Skriv ut

Källa: