Ugnsbakad torskrygg med pepparrotskräm

Ugnsbakad torskrygg med pepparrotskräm

45 min Huvudrätt
Torskrygg med klassiska smaker som pepparrot och spenat i en krämig sås. Pepparroten varierar i smak så justera mängden tills den passar just dig.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/ugnsbakad-torskrygg-med-pepparotskram/

Gör så här

  • Börja med att skala och koka potatisen.
  • Sätt ugnen på 175°. Skär torsken i 4 bitar.
  • Blanda färskost, grädde, pepparrot, spenat och citronsaft. Fördela det i botten av en ugnssäker form. Lägg på fisken.
  • Blanda citronskal, salt, persilja och ströbröd. Strö det över fisken. Stek i mitten av ugnen ca 25 min.
  • Servera med kokt potatis eller potatismos.
Klart!

Blanda en klick Bregott Havssalt med dina nykota potatisar så smakar de ännu godare!

Energi:

455 kcal

Protein: 32 g
Kolhydrater: 31 g
Fett: 21 g

Ingredienser

Torskrygg
600 g
150 g
Kelda® mellangrädde
1½ dl
Finriven pepparrot
3 msk
Bladspenat
100 g
Citron
rivet skal och saft av ½
Salt
1 tsk
Hackad färsk persilja
1 msk
Ströbröd
1 msk
Potatis
750 g