Ugnsbakad torskrygg med pepparrotskräm
45 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Torskrygg med klassiska smaker som pepparrot och spenat i en krämig sås. Pepparroten varierar i smak så justera mängden tills den passar just dig.
Ingredienser
|
Torskrygg
|
600 g |
|---|---|
| 150 g | |
| 1½ dl | |
|
Finriven pepparrot
|
3 msk |
|
Bladspenat
|
100 g |
|
Citron
|
rivet skal och saft av ½ |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Hackad färsk persilja
|
1 msk |
|
Ströbröd
|
1 msk |
|
Potatis
|
750 g |
|---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Blanda en klick Bregott Havssalt med dina nykota potatisar så smakar de ännu godare!
Näringsvärden, per port
Energi:
474 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6 g |
| Protein: | 29,7 % | 34,6 g |
| Fett: | 38,9 % | 20,9 g |
| Kolhydrater: | 31,4 % | 36,6 g |