Ugnsbakad lök med löjrom och crème fraiche

1 tim 15 min
Arbetstid: 15 min
Förrätt
Ugnsbakad lök med löjrom och crème fraiche

En lättlagad förrätt till festbordet. Servera de mjuka lökhalvorna ljumma.

Ingredienser

Gula lökar
4
Löjrom
4 msk
4 msk
1 msk
Färsk dill
Grovmalen svartpeppar

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Skär bort toppen och botten på lökarna och halvera dem. Ställ lökarna i en ugnssäker form och pensla med smör-&rapsolja.
  • Baka dem i mitten av ugnen ca 1 tim.
  • Lägg löjrom och crème fraiche på lökarna. Garnera med dill och grovmalen svartpeppar.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

118 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 1,4 g
Protein: 17,3 % 5 g
Fett: 61,6 % 8,2 g
Kolhydrater: 21,1 % 6,1 g
https://www.arla.se/recept/ugnsbakad-lok-med-lojrom-och-creme-fraiche/