Ugnsbakad lax med grön ärtpestopotatis

Ugnsbakad lax med grön ärtpestopotatis

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(111 st)

Enkel och snabb lax i ugn blir en god middag ihop med krämig potatissallad. Låt potatisen bli ljummen innan den blandas med crème fraiche.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 125°. Blanda och pensla laxen med olivolja, saft och skal. Salta. Baka laxen i ugn ca 15 min. Koka potatisen i lättsaltat vatten. Låt svalna och skär den i bitar. Blanda potatisen med crème fraiche. Smaka av med salt och peppar. Servera potatissalladen till laxen.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 485 kcal
  • Protein: 29 g
  • Kolhydrater: 29 g
  • Fett: 27 g

Skriv ut

Källa: