Tunn ugnspannkaka

Huvudrätt Kvällsmat Lunch Middag
Tunn ugnspannkaka

En lite tunnare, frasigare ugnspannkaka, helt enkelt. En rätt som med största sannolikhet återkommer på middagsborden!

Ingredienser

Vetemjöl
3 dl
6 dl
Ägg
3
Salt
1 tsk
Rökt skinka
200 g
3 msk
Morot
300 g
Lingonsylt
1 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft.
  • Vispa ut mjölet i hälften av mjölken till en slät smet. Vispa i resten av mjölken. Vispa i ett ägg i taget och salta.
  • Skär skinkan i tärningar. Ringla smör-&rapsolja i en långpanna, ca 30x40 cm. Lägg i skinkan och rör om.
  • Häll pannkakssmeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen 20–25 min.
  • Skala och riv morötterna. Servera pannkakan med sylt och morötter.
Markera receptet som tillagat

Tärna, koka och frys in rotfrukter som mjuknat. Gott i grytor och soppor.

Näringsvärden, per port

Energi:

508 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 3,7 g
Protein: 20 % 25 g
Fett: 37,2 % 21,4 g
Kolhydrater: 42,8 % 53,5 g
https://www.arla.se/recept/tunn-ugnspannkaka/