Tunisisk morotsdipp

Tunisisk morotsdipp

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(7 st)

Spiskummin och harissa är typiska nordafrikanska kryddor som passar utmärkt tillsammans med de lite söta morötterna. Hittar du inte harissa, kan du ta sambal oelek istället.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

Gör så här

Skala och skiva morötterna. Skala vitlöken. Koka morötter och vitlöksklyftor mjuka i lättsaltat vatten ca 10 min. Låt dem rinna av. Skala och hacka löken. Fräs den i smör- &rapsolja i en stekpanna. Låt morötter, vitlök och spiskummin fräsa med 1-2 min. Låt svalna. Mixa morötter, vitlök och yoghurt. Smaksätt med harissa, citronsaft och salt. Låt gärna röran stå i kylen ca 1 tim. Garnera gärna med hela spiskumminfrön. Servera som dipp till pitabröd och grönsaker.

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag