Tunisisk morotsdipp
Buffé
Förrätt
Tillbehör
•
Spiskummin och harissa är typiska nordafrikanska kryddor som passar utmärkt tillsammans med de lite söta morötterna. Hittar du inte harissa, kan du ta sambal oelek istället.
Ingredienser
|
Morot
|
500 g |
|---|---|
|
Vitlöksklyftor
|
4 |
|
Liten gul lök
|
1 |
|
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
|
3 msk |
|
Mald malen spiskummin
|
2 tsk |
| 2 dl | |
|
Harissa
|
½ tsk |
|
Pressad citron
|
1 msk |
|
Salt
|
½ tsk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
187 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,4 g |
| Protein: | 6,7 % | 3,1 g |
| Fett: | 66,2 % | 14 g |
| Kolhydrater: | 27,1 % | 12,5 g |