Tryffel

Tryffel

60+ min Efterrätt
Enkel tryffel med mäktig smak av choklad. Testa att variera din tryffel med olika smakkombinationer. En tryffel för varje tillfälle!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Koka upp grädden och smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen.
  • Bryt chokladen i bitar, rör ner den i grädden och låt den smälta. Rör ner kvarg och konjak eller annan smaksättning.
  • Låt stelna något i kylen 1-2 tim.
  • Forma den till runda kulor med ett kuljärn eller med en tesked.
  • Låt dem stelna i kylen. Rulla i kakao.
Klart!
Tips:

Konjak kan bytas till lika mängd likör, 2 krm mald jalapeñochili eller 1/2 tsk stött kardemumma.

Energi:

62 kcal

Protein: 1 g
Kolhydrater: 4 g
Fett: 5 g
Video
Så lyckas du med tryffeln

Knepen för julens mumsigaste tryffel. God jul från oss på Arla!

Ingredienser

1 dl
50 g
Mörk choklad (minst 50 % kakaohalt)
300 g
1 dl
Konjak
2 msk
Kakao