Tryffel med jordnötter

20 min
Tryffel med jordnötter

Sagolik tryffel i en blandning av både sött och salt. Välj enbart mörk choklad om du vill ha en rikare chokladsmak på dessa munsbitar. Gör dubbelsats och bjud fler!

Ingredienser

1 dl
50 g
Mörk choklad
300 g
1 dl
Grovhackade, salta jordnötter
1½ dl

Gör så här

  • Koka upp grädden och smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen.
  • Bryt chokladen i bitar, rör ner den i grädden och låt den smälta. Rör i kvarg och hälften av nötterna.
  • Häll chokladen i en form ca 10 x 15 cm, t ex en aluminiumform, och strö över resten av nötterna.
  • Låt den stelna i kylskåp. Skär tryffeln i bitar.
Klart!

God tryffel kräver god choklad med hög kakaohalt, minst 50%. Mer barnvänlig blir tryffeln om du blandar med mjölkchoklad (200 g mörk + 100 g mjölkchoklad). För att undvika klet, förvara tryffeln kallt mellan godisvarven.

Video Så lyckas du med tryffeln

Knepen för julens mumsigaste tryffel. God jul från oss på Arla!

https://www.arla.se/recept/tryffel-med-jordnotter/