Tryffel

2 tim 30 min Efterrätt
Tryffel

Enkel tryffel med mäktig smak av choklad. Testa att variera din tryffel med olika smakkombinationer. En tryffel för varje tillfälle!

Ingredienser

1 dl
50 g
Mörk choklad (minst 50 % kakaohalt)
300 g
1 dl
Konjak
2 msk
Kakao

Gör så här

  • Koka upp grädden och smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen.
  • Bryt chokladen i bitar, rör ner den i grädden och låt den smälta. Rör ner kvarg och konjak eller annan smaksättning.
  • Låt stelna något i kylen 1-2 tim.
  • Forma den till runda kulor med ett kuljärn eller med en tesked.
  • Låt dem stelna i kylen. Rulla i kakao.
Klart!

Konjak kan bytas till lika mängd likör, 2 krm mald jalapeñochili eller 1/2 tsk stött kardemumma.

Näringsvärden, per styck

Energi:

62 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 1 g
Kolhydrater: 4 g
Fett: 5 g
Video Så lyckas du med tryffeln

Knepen för julens mumsigaste tryffel. God jul från oss på Arla!

https://www.arla.se/recept/tryffel/