Krämig tranbärssås
10 min
Buffé
•

Tranbärssås är en kall, krämig sås med matyoghurt som bas. Såsen passar utmärkt till kallskuret kött såsom tjälknöl, rostbiff eller rökt lammfiol.
Ingredienser
Hackade torkade tranbär
|
½ dl |
---|---|
Hackad färsk gräslök
|
½ dl |
Hackad färsk rosmarin
|
1 msk |
Honung
|
2 tsk |
Salt
|
2 krm |
Svartpeppar
|
1 krm |
2 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Frisk, krämig sås som är perfekt på en matig utflyktsmacka med kallskuret kött.
Näringsvärden, per port
Energi:
73 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,4 g |
Protein: | 10 % | 1,8 g |
Fett: | 60,5 % | 5 g |
Kolhydrater: | 29,5 % | 5,3 g |

