Krämig tranbärssås
10 min
Buffé
Tillbehör
•
Tranbärssås är en kall, krämig sås med matyoghurt som bas. Såsen passar utmärkt till kallskuret kött såsom tjälknöl, rostbiff eller rökt lammfiol.
Ingredienser
|
Hackade torkade tranbär
|
½ dl |
|---|---|
|
Hackad färsk gräslök
|
½ dl |
|
Hackad färsk rosmarin
|
1 msk |
|
Honung
|
2 tsk |
|
Salt
|
2 krm |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
| 2 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Frisk, krämig sås som är perfekt på en matig utflyktsmacka med kallskuret kött.
Näringsvärden, per port
Energi:
73 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,4 g |
| Protein: | 10 % | 1,8 g |
| Fett: | 60,5 % | 5 g |
| Kolhydrater: | 29,5 % | 5,3 g |