Toscapäron
25 min
Dessert
Fika
•
&format=webp)
Toscapäron är en klassiker som förtjänar mer uppmärksamhet! För vad kan egentligen gå fel när man gräddar mjuka, inkokta päronhalvor täckta med knäckig mandeltosca? Servera varma tillsammans med en kula vaniljglass.
Ingredienser
Päron i sockerlag, à 415 g
|
2 burkar |
---|---|
50 g | |
Strösocker
|
2 msk |
Ljus sirap
|
2 msk |
Vetemjöl
|
1½ msk |
½ msk | |
Flingsalt
|
1 krm |
Mandelspån
|
75 g |
Till severing:
Vaniljglass
|
½ liter |
---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
450 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3,6 g |
Protein: | 5,9 % | 6,5 g |
Fett: | 51,1 % | 26 g |
Kolhydrater: | 43 % | 47,6 g |

