Toscansk soppa med kyckling

Toscansk soppa med kyckling

15 min
Huvudrätt
Går att frysa
Pimpa den färdiglagade toscanska tomatsoppan med kyckling, vitlök, salladslök och pestocrème. Perfekt mat att laga när tiden är knapp!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/toscansk-soppa-med-kyckling/

Gör så här

  • Strimla kyckling. Skala och finhacka vitlök.
  • Hetta upp smör- & rapsolja i en rymlig kastrull. Fräs kyckling och vitlök tills kycklingen fått fin färg. Salta. Tillsätt spenat och fräs någon minut.
  • Häll ner soppan i kastrullen och låt koka 2–3 min.
  • Toppa tomatsoppan med pesto och hackad persilja. Servera med bröd.
Klart!
Energi:

355 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 25 g
Kolhydrater: 30 g
Fett: 13 g

Ingredienser

Kycklingbröstfilé
300 g
Vitlöksklyftor
2
Salt
1 tsk
Babyspenat
70 g
1 msk
1 liter
Pesto, gärna hemlagad
4 msk
Färsk persilja
1 kruka