Toscaäpplen

Toscaäpplen

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(75 st)

Toscaäpplen är ugnsbakade äppelhalvor med gudomlig toscasmet på toppen. Godast är de alldeles nybakade och varma, med vispad grädde eller glass.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Halvera äpplena och ta bort kärnhusen. Skär ett rutmönster i äppelhalvorna och lägg dem i en ugnssäker form. Hyvla över 25 g smör och strö över 1 msk råsocker. Baka i mitten av ugnen 20 min. Grovhacka nötterna. Smält resten av smöret och tillsätt 2 msk råsocker, honung, mjölk och mjöl. Låt sjuda under omrörning tills det tjocknar lite. Rör ner nötterna. Höj ugnstemperaturen till 225°. Fördela toscasmeten på äppelhalvorna och fortsätt baka i mitten av ugnen ca 10 min tills de börjar få fin färg. Vispa grädden lätt och servera till.

Näringsvärden, per Per port exklusive tillbehör

  • Energi: 345 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 20 g
  • Fett: 28 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem