Torskrygg i ugn
45 min
Huvudrätt
•
Att tillaga torskrygg i ugn gör fisken mjäll och fin i smaken. Var försiktig så den inte är inne för länge, bäst blir den med en innertemperatur på 52°. Den gräddiga såsen gör fisken extra god. Det är lyxigt med räkor på toppen, men denna fiskrätt blir god även utan.
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Ingredienser
|
Torskrygg
|
600 g |
|---|---|
|
Salt
|
1 tsk |
Sås:
| 2 dl | |
| 2 dl | |
|
Fiskbuljong
|
½ tärning |
Potatismos:
|
Mjölig potatis
|
1 kg |
|---|---|
| 2½ dl | |
| 1 tsk | |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Nymalen svartpeppar
|
2 krm |
Topping:
|
Skalade räkor
|
100 g |
|---|---|
|
Citron
|
1 |
|
Färsk dill eller gräslök
|
1 knippe |
Till servering:
|
Frysta gröna ärter
|
250 g |
|---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
738 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 9,6 g |
| Protein: | 24,2 % | 43,9 g |
| Fett: | 47,4 % | 39,6 g |
| Kolhydrater: | 28,4 % | 51,6 g |