Torskbiffar med skummig dillsås - Årets rätt 2020
2 tim
•
Arbetstid: 1 tim 30 min
Middag
•

Årets Rätt 2020, framtagen av Årets Kock 2019 Martin Moses, består av gyllene, krispiga torskbiffar som serveras med grovmosade vita rotfrukter, citronpicklade grönsaker samt en skummig och gräddig dillsås. Rätten toppas avslutningsvis med rostade frön.

Martin Moses
Årets kock 2020

Ingredienser
Torskbiffar:
Torskfilé
|
250 g |
---|---|
Salt
|
1 tsk |
1½ dl | |
Panko
|
2½ dl |
50 g |
Citronpicklade grönsaker:
Jordärtskockor
|
3 |
---|---|
Bananschalottenlökar
|
2 |
Fänkål
|
½ |
Blomkål
|
100 g |
Ättiksprit 12%
|
1 dl |
Strösocker
|
1 dl |
Vatten
|
2 dl |
Citron, skalet från
|
1 |
Brysselkål
|
4 |
Färsk dill
|
25 g |
2 msk | |
Salt
|
Grovmosade rotfrukter:
Jordärtskocka
|
400 g |
---|---|
Palsternacka
|
300 g |
2 msk | |
Salt
|
Dillsås:
Bananschalottenlök
|
1 |
---|---|
Fänkål
|
½ |
Kryddpepparkorn
|
2 |
1 msk | |
Vitt vin
|
1½ dl |
Fiskbuljong
|
2 dl |
2 dl | |
1 dl | |
Färsk dill
|
75 g |
Bladspenat
|
50 g |
Salt
|
|
Vitpeppar
|
Rostade frön:
Blandade frön t ex linfrö, pumpakärnor och solrosfrön
|
3 msk |
---|---|
Olivolja
|
1 msk |
Salt
|
1 krm |
Gör så här
Torskbiffar:
Citronpicklade grönsaker:
Grovmosade rotfrukter:
Dillsås:
Rostade frön:
Vid servering:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
1200 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 15,7 g |
Protein: | 9,1 % | 26,8 g |
Fett: | 60,5 % | 82,2 g |
Kolhydrater: | 28,2 % | 83,4 g |

