
Torsk med varm äpple- och kålsallad
Ugnsbakad torsk serverad med en fräsch och varm sallad som får både sötma och syra från äpple. Toppa med brynt kryddsmör med hasselnöt och salvia.
Ingredienser
Antal portioner
- 4 bitar torskrygg á ca 150 g
- 1 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- 1 kruka färsk salvia
- 200 g savoykål eller svartkål
- 2 syrliga äpplen
-
50 g Arla® Svenskt Smör
-
140 g Kvibille® ädel
- pressad saft av ½ citron
- 1 dl hasselnötter
Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem
Gör så här
Gör så här
Sätt ugnen på 150°. Gnid in fisken med salt och peppar. Lägg 3 salviablad på varje fiskbit. Baka fisken i mitten av ugnen ca 15 min. Skär kål och äpple i stora bitar och fräs i lite av smöret 2–3 min. Dra åt sidan. Smula ädelost och pressa citron över äpple- och kålfräset. Bryn resten av smöret med hasselnötterna och resten av salviabladen i en kastrull. Servera fisken med äpple- och kålsallad, brynt hasselnötssmör och kokt potatis.
Brynt smör – så gör du
Näringsvärden, per port inkl potatis
- Energi: 645 kcal
- Protein: 39 g
- Kolhydrater: 43 g
- Fett: 33 g
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut
Andra goda förslag

Ugnsbakad lax med flädersås

Senaps- och honungsbakad lax

Fiskgratäng med tomat, dill och potatispuré

Bakad torskrygg med vitvinssås och gräslöksolja
&w=600&h=450&scale=both&ak=f525e733&hm=6248c217)
Rimmad torskrygg med blåmusselsås och jordärtskocka
&w=600&h=450&scale=both&ak=f525e733&hm=e4add83c)
Fänkålsbakad röding med råraka samt äpple- och pepparrotssmetana
Fiskgratäng med spenat
