Torsk med varm äpple- och kålsallad

Torsk med varm äpple- och kålsallad

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(46 st)

Ugnsbakad torsk serverad med en fräsch och varm sallad som får både sötma och syra från äpple. Toppa med brynt kryddsmör med hasselnöt och salvia.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 150°. Gnid in fisken med salt och peppar. Lägg 3 salviablad på varje fiskbit. Baka fisken i mitten av ugnen ca 15 min. Skär kål och äpple i stora bitar och fräs i lite av smöret 2–3 min. Dra åt sidan. Smula ädelost och pressa citron över äpple- och kålfräset. Bryn resten av smöret med hasselnötterna och resten av salviabladen i en kastrull. Servera fisken med äpple- och kålsallad, brynt hasselnötssmör och kokt potatis.

Brynt smör – så gör du

Näringsvärden, per port inkl potatis

  • Energi: 645 kcal
  • Protein: 39 g
  • Kolhydrater: 43 g
  • Fett: 33 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag