Torsk med morotssås, svarvade morötter, ärter och potatis

Torsk med morotssås, svarvade morötter, ärter och potatis

Betyg

(0 st)

25 min

Ett enkelt knep för att få torsken extra god är att snabb-rimma den i rikligt med salt i 10 minuter, spola sedan av saltet och laga enligt anvisning.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Morotssås:

Tillbehör:

  • 750 g potatis
  • 3 morötter, gärna olika färger
  • 4 dl frysta gröna ärter
  • 40 g ärtskott

Gör så här:

Gör så här:

Börja med att skala och koka potatisen i saltat vatten.

Koka upp morotsjuice och grädde. Rör ner majsstärkelse utrört i lite vatten och låt koka 2-3 min. Smaka av med salt och peppar.

Skala morötterna och svarva dem i en grönsakssvarv eller skär dem i tunna strimlor. Koka ärterna i lättsaltat vatten 1 min.

Dela fisken i 4 bitar. Koka upp vatten med salt och smör i en kastrull. Lägg ner fisken och låt koka på svag värme 3-5 min. Dra kastrullen från värmen. Servera fisken med potatis, ärter, morötter och morotssås. Toppa med ärtskott.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 510 kcal
  • Protein: 30 g
  • Kolhydrater: 37 g
  • Fett: 25 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem