Torsk med morotssås, svarvade morötter, ärter och potatis

Torsk med morotssås, svarvade morötter, ärter och potatis

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(0 st)

25 min

Ett enkelt knep för att få torsken extra god är att snabb-rimma den i rikligt med salt i 10 minuter, spola sedan av saltet och laga enligt anvisning.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Morotssås:

Tillbehör:

  • 750 g potatis
  • 3 morötter, gärna olika färger
  • 4 dl frysta gröna ärter
  • 40 g ärtskott

Gör så här:

Gör så här:

Börja med att skala och koka potatisen i saltat vatten.

Koka upp morotsjuice och grädde. Rör ner majsstärkelse utrört i lite vatten och låt koka 2-3 min. Smaka av med salt och peppar.

Skala morötterna och svarva dem i en grönsakssvarv eller skär dem i tunna strimlor. Koka ärterna i lättsaltat vatten 1 min.

Dela fisken i 4 bitar. Koka upp vatten med salt och smör i en kastrull. Lägg ner fisken och låt koka på svag värme 3-5 min. Dra kastrullen från värmen. Servera fisken med potatis, ärter, morötter och morotssås. Toppa med ärtskott.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 510 kcal
  • Protein: 30 g
  • Kolhydrater: 37 g
  • Fett: 25 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem