Torsk med morotssås, svarvade morötter, ärter och potatis.

Torsk med morotssås, svarvade morötter, ärter och potatis.

35 min Huvudrätt
Ett enkelt knep för att få torsken extra god är att snabb-rimma den i rikligt med salt i 10 minuter, spola sedan av saltet och laga enligt anvisning.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Börja med att skala och koka potatisen i saltat vatten.
  • Koka upp morotsjuice och grädde till såsen. Rör ner majsstärkelse utrört i lite vatten och låt koka 2-3 min. Smaka av med salt och peppar.
  • Skala morötterna och svarva dem i en grönsakssvarv eller skär dem i tunna strimlor.
  • Dela fisken i 4 bitar. Koka upp vatten med salt och smör i en kastrull. Lägg ner fisken och låt koka på svag värme 3-5 min. Dra kastrullen från värmen.
  • Koka ärterna i lättsaltat vatten 1 min.
  • Servera fisken med potatis, ärter, morötter och morotssås. Toppa med ärtskott.
Klart!
Energi:

510 kcal

Protein: 30 g
Kolhydrater: 37 g
Fett: 25 g

Ingredienser

Torskfilé
500 g
Salt
½ tsk
2 msk
Morotssås:
Morotsjuice
1½ dl
2 dl
Majsstärkelse
2 tsk
Salt
1 tsk
Cayennepeppar
1 krm
Malen vitpeppar
1 krm
Tillbehör:
Potatis
750 g
Morötter, gärna olika färger
3
Frysta gröna ärter
4 dl
Ärtskott
40 g