Torsk med morotssås, svarvade morötter, ärter och potatis.
35 min
•
Arbetstid: 35 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Ett enkelt knep för att få torsken extra god är att snabb-rimma den i rikligt med salt i 10 minuter, spola sedan av saltet och laga enligt anvisning.
Ingredienser
|
Torskfilé
|
500 g |
|---|---|
|
Salt
|
½ tsk |
| 2 msk |
Morotssås:
|
Morotsjuice
|
1½ dl |
|---|---|
| 2 dl | |
|
Majsstärkelse
|
2 tsk |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Cayennepeppar
|
1 krm |
|
Malen vitpeppar
|
1 krm |
Tillbehör:
|
Potatis
|
900 g |
|---|---|
|
Morötter, gärna olika färger
|
3 |
|
Frysta gröna ärter
|
4 dl |
|
Ärtskott
|
40 g |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
645 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 9,7 g |
| Protein: | 19,7 % | 31,2 g |
| Fett: | 44,5 % | 32,5 g |
| Kolhydrater: | 35,8 % | 56,8 g |