Torsk med morotssås, svarvade morötter, ärter och potatis.

35 min
Arbetstid: 35 min
Huvudrätt Lunch Middag
Torsk med morotssås, svarvade morötter, ärter och potatis.

Ett enkelt knep för att få torsken extra god är att snabb-rimma den i rikligt med salt i 10 minuter, spola sedan av saltet och laga enligt anvisning.

  • Arla
  • Recept & mat
  • Torsk med morotssås, svarvade morötter, ärter och potatis.

Ingredienser

Torskfilé
500 g
Salt
½ tsk
2 msk

Morotssås:

Morotsjuice
1½ dl
2 dl
Majsstärkelse
2 tsk
Salt
1 tsk
Cayennepeppar
1 krm
Malen vitpeppar
1 krm

Tillbehör:

Potatis
900 g
Morötter, gärna olika färger
3
Frysta gröna ärter
4 dl
Ärtskott
40 g

Gör så här

  • Börja med att skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
  • Koka upp morotsjuice och grädde till såsen. Rör ner majsstärkelse utrört i lite vatten och låt koka 2-3 min. Smaka av med salt och peppar.
  • Skala morötterna och svarva dem i en grönsakssvarv eller skär dem i tunna strimlor.
  • Dela fisken i 4 bitar. Koka upp vatten med salt och smör i en kastrull. Lägg ner fisken och låt koka på svag värme 3-5 min. Dra kastrullen från värmen.
  • Koka ärterna i lättsaltat vatten 1 min.
  • Servera fisken med potatis, ärter, morötter och morotssås. Toppa med ärtskott.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

645 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 9,7 g
Protein: 19,7 % 31,2 g
Fett: 44,5 % 32,5 g
Kolhydrater: 35,8 % 56,8 g
https://www.arla.se/recept/torsk-med-morotssas-svarvade-morotter-arter-och-potatis/