Torsk med morotssås, svarvade morötter, ärter och potatis.
35 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•

Ett enkelt knep för att få torsken extra god är att snabb-rimma den i rikligt med salt i 10 minuter, spola sedan av saltet och laga enligt anvisning.
Ingredienser
Torskfilé
|
500 g |
---|---|
Salt
|
½ tsk |
2 msk |
Morotssås:
Morotsjuice
|
1½ dl |
---|---|
2 dl | |
Majsstärkelse
|
2 tsk |
Salt
|
1 tsk |
Cayennepeppar
|
1 krm |
Malen vitpeppar
|
1 krm |
Tillbehör:
Potatis
|
900 g |
---|---|
Morötter, gärna olika färger
|
3 |
Frysta gröna ärter
|
4 dl |
Ärtskott
|
40 g |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
645 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 9,7 g |
Protein: | 19,7 % | 31,2 g |
Fett: | 44,5 % | 32,5 g |
Kolhydrater: | 35,8 % | 56,8 g |

