Torsk med äggsås
45 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Varmrätt
•
En klassisk fiskrätt som alltid går hem! Milda smaker av torsk och krämig äggsås med persilja, serverad med potatis och söta ärtor. En vardagsfavorit med husmanskänsla.
Ingredienser
|
Torskrygg eller torskfilé
|
600 g |
|---|---|
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
2 krm |
|
Potatis
|
900 g |
|---|---|
|
Ägg
|
4 |
| 2 msk | |
|
Vetemjöl
|
2 msk |
| 4 dl | |
|
Fiskbuljong
|
1 tärning |
|
Färsk persilja
|
½ dl |
|
Frysta gröna ärter
|
250 g |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
525 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 7,8 g |
| Protein: | 34,7 % | 44,8 g |
| Fett: | 26,1 % | 15,5 g |
| Kolhydrater: | 39,2 % | 50,7 g |