Torsk i ugn med rotfrukter
50 min
•
Arbetstid: 20 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Varmrätt
•
Laga vårt recept på torsk i ugnen med rotfrukter som är gott, enkelt och du slipper stekoset. Här har du hela middagen i en form, klart på 30 minuter! Servera torsk i ugn med rotfrukter, pressad potatis och dill för en snabb och värmande middag för hela familjen – eller bara för dig.
Visa den {klassiska} variantenIngredienser
|
Torskfilé
|
500 g |
|---|---|
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
|
Rotselleri
|
100 g |
|
Morötter
|
2 |
|
Schalottenlökar
|
2 |
| 1 msk | |
| 2½ dl | |
|
Hackad färsk dill
|
½ dl |
|
Potatis
|
1 kg |
|---|---|
|
Blandad grönsallad
|
200 g |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Syrad grädde ger en fin konsistens till fiskgratängen. Mjölksyran i den syrade grädden passar fint tillsammans med de söta rotfrukterna och löken och är en bra smakkompis med fisk.
Näringsvärden, per port
Energi:
489 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 7,5 g |
| Protein: | 24,1 % | 29 g |
| Fett: | 35,1 % | 19,4 g |
| Kolhydrater: | 40,8 % | 49,2 g |