Tomatsoppa med ostbaguette

Tomatsoppa med ostbaguette

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(9 st)

En svalkande sommarsoppa av gårdagens tomatsallad. Räcker inte resterna så är det bara att komplettera med fler tomater.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Tomatsoppa:

  • 1 burk konserverade hela tomater, ca 400 g
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • salt och peppar

Ostbaguette:

Gör så här

Gör så här

Mixa tomaterna med grönsaksbuljong, tomatpuré och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Smula osten och blanda den med yoghurt. Dela brödet i mindre bitar och bred på ostkrämen. Toppa med honung, krasse, flingsalt, peppar och olivolja.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 380 kcal
  • Protein: 14 g
  • Kolhydrater: 33 g
  • Fett: 21 g

Skriv ut

Källa: