Tomatsoppa med ingefära

15 min Huvudrätt Lunch Middag
Tomatsoppa med ingefära

Kryddig tomatsoppa inspirerad av det japanska köket.

Ingredienser

Gul lök
1
Vitlöksklyftor
2
Malen ingefära
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Passerade tomater
400 g
2½ dl
Grönsaksbuljong
2 tärningar
1 dl
Wasabipasta eller 1 msk riven pepparrot
1 tsk

Gör så här

  • Skala och hacka lök och vitlök. Fräs dem i smör i en kastrull.
  • Rör i ingefära, peppar, passerade tomater, grädde och buljongtärningar. Låt soppan koka några minuter.
  • Smaksätt kvarg med wasabi eller pepparrot. Smaka ev av med lite salt.
  • Servera soppan med kvarg-röran.
Klart!
https://www.arla.se/recept/tomatsoppa-med-ingefara/