Tomatsoppa med ingefära
15 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Kryddig tomatsoppa inspirerad av det japanska köket.
Ingredienser
|
Gul lök
|
1 |
|---|---|
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|
Malen ingefära
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
|
Passerade tomater
|
400 g |
| 2½ dl | |
|
Grönsaksbuljong
|
2 tärningar |
| 1 dl | |
|
Wasabipasta eller 1 msk riven pepparrot
|
1 tsk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
171 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,3 g |
| Protein: | 13,8 % | 5,8 g |
| Fett: | 62 % | 12 g |
| Kolhydrater: | 24,2 % | 10,2 g |