Gulaschsoppa

Huvudrätt Lunch Middag
Frysbar
Gulaschsoppa

Ungersk gulaschsoppa är en mustig och härlig köttsoppa med kryddiga korvar. I det här receptet använder vi köttfärs istället. Gulaschsoppa är enkelt att göra och gott värmande när det är lite kyligt ute. Servera gulaschsoppa med en klick vitlöksröra och ett gott bröd.

Testa en variant med fler {grönsaker}

Ingredienser

Köttfärs
300 g
Chorizo
1
Gula lökar
2
Paprikor i olika färger
3
Tomatpuré
½ dl
Kummin
1 tsk
Köttbuljong
1 liter

Röra:

2 dl
Pressad vitlöksklyfta
1
Hackad färsk persilja
½ dl

Gör så här

  • Skär korven i små bitar. Skala och hacka löken. Kärna ur och hacka paprikan.
  • Bryn köttfärsen i smör i en gryta så att den blir smulig. Rör i korv, lök och paprika och låt det fräsa någon minut.
  • Rör i tomatpuré och kummin. Häll på buljongen. Låt det koka 10-15 min.
  • Smaksätt crème fraiche med vitlök och persilja.
  • Servera gulaschsoppan i stora skålar och rör i vitlöksröran. Vallmobröd eller knäckebröd är gott till.
Klart!

Hacka och frys in örter som ledsnat eller laga en pesto av dem.

Näringsvärden, per port

Energi:

385 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 21 g
Kolhydrater: 13 g
Fett: 27 g
https://www.arla.se/recept/gulaschsoppa/