Tomatsalsa med vitost

Tomatsalsa med vitost

15 min
Snabb och god tomatsalsa. Tärnade tomater blandas med limesaft, salladslök, vitost och oliver. Salsan smaksätts med vitlök och sambal oelek. Perfekt att servera på crostini eller på rostat bröd.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/tomatsalsa-med-apetina/

Gör så här

  • Dela, kärna ur och tärna tomaterna. Strimla salladslöken. Låt osten rinna av men spara oljan. Grovhacka osten och oliverna.
  • Rör ihop allt med lite av oljan från osten. Smaksätt med vitlök, limesaft, sambal oelek och ev salt.
  • Servera på rostat bröd.
Klart!

Salladslök kan bytas ut mot 1/4 purjolök. Pressad limesaft kan bytas ut mot pressad citronsaft.

Ingredienser

Tomater
3
Salladslök
1
1 burk
Svarta kärnfria oliver
1 dl
Finriven vitlöksklyfta
1
Pressad limesaft
1 msk
Sambal oelek
½ tsk