Tomatgalette med purjolök och ost

Tomatgalette med purjolök och ost

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(13 st)

50 min

Denna enkla franska paj är fantastiskt vacker att ställa på buffébordet eller som ensamrätt med en matigare sallad. Använd gärna tomater med olika färg och form för bästa effekt!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Ingredienser

Antal portioner

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Strimla purjolöken. Skala och finhacka vitlöken. Fräs all lök mjuk i smör-&rapsolja ca 10 min. Rör ned färsk timjan, salt och peppar. Skär tomaterna i skivor.
  3. Blanda crème fraiche med riven ost och bred på smördegen. Lämna en kant på ca 3 cm runt om. Fördela lök och tomater på smördegen.
  4. Ringla över honung. Vik upp degkanten runtom. Grädda i mitten av ugnen 25-30 min.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 520 kcal
  • Protein: 12 g
  • Kolhydrater: 29 g
  • Fett: 39 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag