Tomater provencale

30 min Buffé
Tomater provencale

Klassiska provençalska smaker. Tomaterna är lika goda kalla som varma.

Ingredienser

Bifftomater
14
Salt
1 tsk
Svartpeppar
¾ tsk
Stora vitlöksklyftor
6
Hackad bladpersilja
1½ dl
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
¾ dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Dela tomaterna i halvor. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Salta och peppra.
  • Skala och finhacka vitlöken. Strö vitlök och persilja på tomaterna. Ringla över smör-& rapsolja.
  • Baka tomaterna i mitten av ugnen 15–20 minuter.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

45 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 1 g
Kolhydrater: 5 g
Fett: 3 g
https://www.arla.se/recept/tomater-provencale/