Tomatchutney

Tomatchutney

45 min
En sötsyrlig chutney med honung smakar gott till fläsk och kyckling.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Skålla och skala tomaterna. Dela dem och gröp ur kärnorna. Skär tomaterna i bitar.
  • Skala och finhacka lök och vitlök. Skala, kärna ur och skär äpplet i bitar.
  • Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka på svag värme utan lock ca 20 min.
  • Häll upp chutneyn i en väl rengjord burk. Förvara kallt.
Klart!
Energi:

415 kcal

Protein: 6 g
Kolhydrater: 90 g
Fett: 1 g

Ingredienser

Plommontomater
6
Gul lök
½
Vitlöksklyftor
2
Äpple, fast sort
1
Vinäger
2 msk
Honung
3 msk