Mangochutney

Mangochutney

Betyg

(16 st)

Exotisk chutney med mycket smak. Ät den till kyckling och fläskkött från grillen eller som tillbehör till indiska rätter.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 gul lök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 2 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 250 g fryst mango
  • 2 dl rårörsocker
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • ½ tsk senapsfrön
  • ½ tsk chiliflakes

Gör så här:

Gör så här:

Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök ,vitlök och ingefära i smör-&rapsolja i en kastrull. Tillsätt mango, socker, vinäger, senapsfrön och chiliflakes. Koka på svag värme utan lock 30-35 min. Häll upp chutneyn i en väl rengjord burk. Förvara kallt.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 235 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 45 g
  • Fett: 5 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem