Tomat- och räksoppa

20 min
Arbetstid: 20 min
Huvudrätt Kvällsmat Lunch Middag
Tomat- och räksoppa

Räkorna förvandlar tomatsoppan till en härligt färgstark räksoppa som fungerar lika bra till fest som till vardag.

Ingredienser

Räkor med skal
500 g
Kelda® Mustig tomatsoppa
5 dl
Hackad färsk basilika
½ dl

Tillbehör:

Rostat formbröd
4 skivor
Pressad vitlöksklyfta
1
30 g

Gör så här

  • Skala räkorna.
  • Värm soppan under omrörning.
  • Fördela räkorna i djupa tallrikar.
  • Häll på soppan och strö över basilika.
  • Rör ihop smör och vitlök och bred på det nyrostade brödet, servera till soppan.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

604 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 3,4 g
Protein: 35,8 % 53,2 g
Fett: 34,4 % 23,5 g
Kolhydrater: 29,8 % 44,4 g
https://www.arla.se/recept/tomat--och-raksoppa/