Tomat- och räksoppa

20 min Huvudrätt Kvällsmat Lunch Middag
Tomat- och räksoppa

Räkorna förvandlar tomatsoppan till en härligt färgstark räksoppa som fungerar lika bra till fest som till vardag.

Ingredienser

Räkor med skal
500 g
Kelda® Mustig tomatsoppa
5 dl
Hackad färsk basilika
½ dl

Tillbehör:

Rostat formbröd
4 skivor
Pressad vitlöksklyfta
1
30 g

Gör så här

  • Skala räkorna.
  • Värm soppan under omrörning.
  • Fördela räkorna i djupa tallrikar.
  • Häll på soppan och strö över basilika.
  • Rör ihop smör och vitlök och bred på det nyrostade brödet, servera till soppan.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

490 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 31 g
Kolhydrater: 40 g
Fett: 22 g
https://www.arla.se/recept/tomat--och-raksoppa/