Tomat- och oreganoköttbullar

Tomat- och oreganoköttbullar

Huvudrätt
Härligt stora köttbullar i ugnen med smak av tomat och oregano. En enkel och uppskattad vardagsrätt!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Tvätta potatisen och dela den i halvor. Salta potatishalvorna och lägg dem i en långpanna. Stek i mitten av ugnen ca 30 min.
  • Blanda färsen med salt, peppar och oregano. Hacka tomaterna grovt och blanda ner dem. Rulla färsen till 16 stora köttbullar.
  • Bryn dem runtom i smör-&rapsolja i en stekpanna. Fortsätt steka på medelvärme ca 10 min.
  • Servera med gräddfil och ugnsbakad potatis.
Klart!
Energi:

450 kcal

Protein: 27 g
Kolhydrater: 47 g
Fett: 16 g

Ingredienser

Mager nötfärs 10%
400 g
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Hackad färsk oregano
1 msk
Tomater
2
2 tsk
Ugnsbakad potatis:
Potatis
1 kg
Salt
1 tsk
Servera med:
2 dl