Tjockpannkaka

45 min Huvudrätt Kvällsmat Lunch Matlåda Middag
Frysbar
Tjockpannkaka

Vispa ihop en fluffig ugnspannkaka och njut med rårörda lingon. För lite mer sälta, blanda ner stekt, tärnat sidfläsk i smeten eller servera med baconskivor.

Ingredienser

Vetemjöl
3 dl
Salt
½ tsk
6 dl
Ägg
3
1 msk

Rårörda lingon:

Frysta lingon
225 g
Strösocker
1 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200º varmluft.
  • Vispa ihop mjöl, salt och mjölk till en slät smet. Vispa ner äggen i smeten.
  • Smörj en ugnssäker form, ca 20x30 cm. Häll smeten i formen.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
  • Rör ihop lingon och socker tills sockret har löst sig. Servera tjockpannkakan med rårörda lingon.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

461 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 3 g
Protein: 12,4 % 14,1 g
Fett: 27,4 % 14,3 g
Kolhydrater: 60,2 % 68,2 g
https://www.arla.se/recept/tjockpannkaka/