Tiramisu med cottage cheese

1 tim 20 min Efterrätt
Tiramisu med cottage cheese

Italiensk efterrättsklassiker i ny tappning med smak av apelsin.

Ingredienser

Savoiardikex
12
Apelsinjuice
1 dl
Apelsinlikör
ev 1½ msk
Ägg
2
Strösocker
½ dl
250 g
Finhackad färsk rosmarin
ev 1 tsk
Kakao

Gör så här

  • Doppa sockersidan av kexen i apelsinjuice, eventuellt blandat med likör. Lägg dem med apelsinsidan ner i en form eller ett fat med kanter.
  • Dela äggen i gulor och vitor. Vispa gulorna med sockret tills det är pösigt. Blanda ner cottage cheese.
  • Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner i krämen. Smaksätt ev med rosmarin. Bred ut krämen över kexen.
  • Det går också bra att göra tiramisun i två lager.
  • Ställ kallt, gärna 1 timme. Pudra över lite kakao vid servering.
Klart!

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

Energi:

140 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 6 g
Kolhydrater: 22 g
Fett: 3 g
https://www.arla.se/recept/tiramisu-med-cottage-cheese/