Timjanstekt kotlettrad med vinägersky och aprikoskompott
2 tim
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Vinnarreceptet från Årets kock 2009, den saftiga timjanstekta kotlettraden gifter sig fint med syrlig vinägersky, choucroute på fänkål och söta aprikoser i kompott.
Ingredienser
|
Kotlettrad utan ben
|
600 g |
|---|---|
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
| 1 msk | |
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|
Färsk timjan
|
10 kvistar |
Vinägersky:
|
Gul lök
|
½ |
|---|---|
| 2 msk | |
|
Rödvin
|
2 dl |
|
Kalvfond
|
1 msk |
|
Vatten
|
2 dl |
|
Hackad färsk timjan
|
¼ dl |
|
Hackad färsk rosmarin
|
¼ dl |
|
Äppelcidervinäger
|
1 msk |
Choucroute:
|
Fänkål
|
1 |
|---|---|
|
Purjolök
|
1 |
|
Torrt vitt vin
|
2 dl |
|
Hackad färsk timjan
|
1 msk |
| 2 msk | |
|
Salt och peppar
|
Lökcrème:
|
Gula lökar
|
2 |
|---|---|
|
Purjolök
|
1 |
| 1 dl | |
| 1 dl | |
| ½ dl | |
|
Citron
|
pressad saft av ½ |
|
Salt och peppar
|
Aprikoskompott:
|
Torkade aprikoser
|
200 g |
|---|---|
|
Torrt vitt vin
|
2 dl |
|
Vatten
|
½ dl |
|
Äppelcidervinäger
|
1 msk |
|
Salt
|
1 krm |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Äppelcidervinägern i vinägerskyn och aprikoskompotten kan ersättas med sherry.
Näringsvärden, per port
Energi:
831 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 9,4 g |
| Protein: | 17,8 % | 36,4 g |
| Fett: | 52,1 % | 49 g |
| Kolhydrater: | 17,2 % | 35,1 g |