Rosmarinkotletter med honungs- och currykräm

Rosmarinkotletter med honungs- och currykräm

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(5 st)

Med färsk rosmarin smakar köttet vilt och lite spännande.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Klyftpotatis:

Honungs- och currykräm:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Tvätta och skär potatisen i klyftor. Lägg dem i en långpanna. Strö över salt och ringla över smör-&rapsolja. Stek i mitten av ugnen 25-30 min. Blanda runt i potatisen någon gång under stekningen. Snitta fettkanten på kotletterna. Krydda kotletterna med salt och peppar. Lägg en rosmarinkvist på varje kotlett. Stek kotletterna i smör-&rapsolja, börja med sidan med rosmarinkvisten. Stek kotletterna 4-5 min per sida och låt rosmarinen ligga kvar på köttet under hela stekningen. Blanda ingredienserna till currykrämen. Skär bort fettkanten från de nystekta kotletterna. Servera med currykräm, klyftpotatis och sallad.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 440 kcal
  • Protein: 39 g
  • Kolhydrater: 46 g
  • Fett: 9 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem