Lamm med rosmarin och vitlök

Lamm med rosmarin och vitlök

15 min
Recept på lammkotletter med en smakrik och snabb sås. Vispa ur stekpannan med lite vatten och balsamvinäger, krydda med rosmarin och vitlök - jättegott till stekta lamm- eller fläskkotletter!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/lamm-med-rosmarin-och-vitlok/

Gör så här

  • Salta kotletterna och krydda med peppar och 1 tsk rosmarin.
  • Stek dem 2 min på varje sida i hälften av smör-&rapsoljan i en stekpanna. Ta upp dem.
  • Koka ihop vatten, balsamvinäger, vitlök och resterande rosmarin ca 1 min i stekpannan. Vispa i resten av smör-&rapsoljan.
  • Häll skyn över kotletterna.
Klart!
Energi:

260 kcal

Protein: 31 g
Kolhydrater: 5 g
Fett: 13 g

Ingredienser

Lammkotletter
600 g
Salt
1 tsk
Hackad färsk rosmarin
2 tsk
3 msk
Vatten
1½ dl
Balsamvinäger
1 msk
Pressade vitlöksklyftor
2