Lamm med rosmarin och vitlök

Lamm med rosmarin och vitlök

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(76 st)

Recept på lammkotletter med en smakrik och snabb sås. Vispa ur stekpannan med lite vatten och balsamvinäger, krydda med rosmarin och vitlök - jättegott till stekta lamm- eller fläskkotletter!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 600 g lammkotletter
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk hackad färsk rosmarin
  • 3 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 1½ dl vatten
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 pressade vitlöksklyftor

Gör så här:

Gör så här:

Salta kotletterna och krydda med peppar och 1 tsk rosmarin. Stek dem 2 min på varje sida i hälften av smör-&rapsoljan i en stekpanna. Ta upp dem. Koka ihop vatten, balsamvinäger, vitlök och resterande rosmarin ca 1 min i stekpannan. Vispa i resten av smör-&rapsoljan. Häll skyn över kotletterna.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 260 kcal
  • Protein: 31 g
  • Kolhydrater: 5 g
  • Fett: 13 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem