Lamm med rosmarin och vitlök

Lamm med rosmarin och vitlök

Betyg

(76 st)

Recept på lammkotletter med en smakrik och snabb sås. Vispa ur stekpannan med lite vatten och balsamvinäger, krydda med rosmarin och vitlök - jättegott till stekta lamm- eller fläskkotletter!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 600 g lammkotletter
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk hackad färsk rosmarin
  • 3 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 1½ dl vatten
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 pressade vitlöksklyftor

Gör så här:

Gör så här:

Salta kotletterna och krydda med peppar och 1 tsk rosmarin. Stek dem 2 min på varje sida i hälften av smör-&rapsoljan i en stekpanna. Ta upp dem. Koka ihop vatten, balsamvinäger, vitlök och resterande rosmarin ca 1 min i stekpannan. Vispa i resten av smör-&rapsoljan. Häll skyn över kotletterna.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 260 kcal
  • Protein: 31 g
  • Kolhydrater: 5 g
  • Fett: 13 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem