Thailändsk kalkonfilé med citron och ingefära
20 min
Huvudrätt
Lunch
•
Krämiga och smakrika nudlar med grönsaker och stekt kalkonfilé. God och vällagad mat på under 30 min! Kalkonen går bra att byta ut mot kyckklingfilé.
Ingredienser
|
Kalkonfilé
|
500 g |
|---|---|
| 1 msk | |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|
Röd paprika
|
1 |
| 2½ dl | |
|
Finriven färsk ingefära
|
2 msk |
|
Citron, finrivet skal och saft
|
1 |
|
Äggnudlar
|
250 g |
|
Färsk koriander
|
|
|---|---|
|
Rostad lök
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Kalkonfilén kan även bytas ut mot kycklingfilé.
Näringsvärden, per port
Energi:
510 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,2 g |
| Protein: | 33,2 % | 41,6 g |
| Fett: | 26,6 % | 15,3 g |
| Kolhydrater: | 40,2 % | 50,5 g |