Nasi Goreng

Nasi Goreng

30 min Huvudrätt
Nasi Goreng betyder stekt ris på indonesiska. Byter man riset mot nudlar kallas rätten Bami Goreng.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Börja med att koka riset enligt anvisning på förpackningen, om ni inte redan har kokt ris över sedan tidigare. Låt riset kallna.
  • Blanda yoghurt och sweet chilisås i en skål.
  • Skär köttet i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Skär salladskålen i mindre bitar.
  • Hetta upp oljan i en stor stekpanna eller wokpanna. Stek lök och grönsaker tills de är mjuka och glansiga.
  • Tillsätt ris, soja, tomatpuré och kött. Värm under omrörning 4-5 min tills allt är varmt.
  • Servera med såsen.
Klart!
Energi:

470 kcal

Protein: 26 g
Kolhydrater: 31 g
Fett: 27 g

Ingredienser

Ris (ca 3 dl kokt)
1 dl
Stekt benfri fläskkarré, fläskkotlett eller kyckling
400 g
Gul lök
1
Salladskål
400 g
Rapsolja
1 msk
Bladspenat
100 g
Japansk soja
3 msk
Tomatpuré
2 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
½ tsk
Sås:
2 dl
Sweet chilisås
½ dl