Nasi Goreng

Nasi Goreng

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(31 st)

Nasi Goreng betyder stekt ris på indonesiska. Byter man riset mot nudlar kallas rätten Bami Goreng.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 400 g stekt fläskkött t ex fläskkotlett eller karré, eller kyckling
  • 1 gul lök
  • 400 g salladskål
  • 1 msk rapsolja
  • 100 g bladspenat
  • 3 dl kokt kallt ris
  • 3 msk japansk soja
  • 2 msk tomatpuré
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar

Sås:

Gör så här:

Gör så här:

Börja med såsen: Blanda yoghurt och sweet chilisås i en skål. Nasi Goreng: Skär köttet i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Skär salladskålen i mindre bitar. Hetta upp oljan i en stor stekpanna eller wokpanna. Stek lök och grönsaker tills de är mjuka och glansiga. Tillsätt ris, soja, tomatpuré och kött. Värm under omrörning 4-5 min tills allt är varmt.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 470 kcal
  • Protein: 26 g
  • Kolhydrater: 31 g
  • Fett: 27 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem