Yakisoba

30 min Lunch Matlåda Middag
Yakisoba

Yakisoba är en japansk rätt gjord på stekta nudlar, grönsaker, svamp och fläskkött som vänds ihop med en sötstark sås. God att servera till vardagsmiddag eller som lunchlåda.

Nytt

Ingredienser

Äggnudlar
250 g
Benfri fläskkarré
400 g
Vitlöksklyftor
2
Färsk ingefära
25 g
Morötter
3
Vitkål
350 g
Salladslök
1 knippe
2 msk
Shiitakesvamp
200 g
Salt
1 krm
Grovmalen svartpeppar
1 krm

Sås:

Japansk soja
¾ dl
Worcestershiresås
¾ dl
Chilisås
¾ dl
Sesamolja
1½ msk

Gör så här

  • Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av och spola i kallt vatten.
  • Skär fläskkarrén i strimlor.
  • Skala och finriv vitlök och ingefära. Skala och skiva morötterna. Strimla vitkålen. Skär den gröna delen av salladslöken i 5 cm långa bitar. Skiva den vita delen mycket tunt och spara till garnering.
  • Hetta upp en torr stekpanna och stek fläskkarrén ca 5 min.
  • Tillsätt smör- & rapsolja och stek tills fläsket är gyllene i färgen.
  • Tillsätt vitlök och ingefära, fräs i 3 min. Addera grönsaker och svamp och fräs i 5 min till.
  • Blanda ihop alla ingredienser till såsen i en skål.
  • Vänd ner såsen och väl avrunna nudlar i stekpannan. Blanda runt med grönsakerna. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  • Garnera med salladslök och servera yakisoba direkt.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

613 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Fiber: 7,7 g
Protein: 31,9 g
Kolhydrater: 62,7 g
Fett: 25,8 g
https://www.arla.se/recept/yakisoba/