Thailändsk kalkonfilé
30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Kalkon på nytt vis med thailändska kryddor.
Ingredienser
|
Kalkonfilé
|
500 g |
|---|---|
| 1 msk | |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|
Färsk röd chili
|
½ |
|
Röd currypasta
|
1½ msk |
|
Sesamolja
|
1 msk |
|
Honung
|
1 msk |
|
Lime
|
rivet skal och saft av 1 |
|
Hönsbuljong
|
2 dl |
|
Japansk soja
|
2 tsk |
|
Vetemjöl
|
2 tsk |
| 2 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Kalkonfilén kan även bytas ut mot kycklingfilé.
Näringsvärden, per port
Energi:
291 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,3 g |
| Protein: | 45,7 % | 32,7 g |
| Fett: | 39,5 % | 13 g |
| Kolhydrater: | 14,8 % | 10,6 g |