Thailändsk kalkonfilé

30 min Huvudrätt Lunch Middag
Thailändsk kalkonfilé

Kalkon på nytt vis med thailändska kryddor.

Ingredienser

Kalkonfilé
500 g
1 msk
Salt
1 tsk
Vitlöksklyftor
2
Färsk röd chili
½
Röd currypasta
1½ msk
Sesamolja
1 msk
Honung
1 msk
Lime
rivet skal och saft av 1
Hönsbuljong
2 dl
Japansk soja
2 tsk
Vetemjöl
2 tsk
2 dl

Gör så här

  • Skär filén i skivor. Salta och bryn dem i smör i en stekpanna.
  • Skala och hacka vitlöken. Kärna ur och finhacka pepparfrukten.
  • Fräs pepparfrukt, vitlök och curry i sesamolja i en traktörpanna. Tillsätt honung, limeskal- och saft, buljong och soja.
  • Rör ut mjölet i matlagningsyoghurten och vispa ner det i såsen. Lägg i filén och låt det sjuda 6-8 min i såsen.
  • Servera med kokta nudlar blandat med frästa grönsaker, t ex squash, paprika och gul lök.
Klart!

Kalkonfilén kan även bytas ut mot kycklingfilé.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

Energi:

520 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 37 g
Kolhydrater: 32 g
Fett: 26 g
https://www.arla.se/recept/thailandsk-kalkonfile/