Terrin Svecia med äpplesallad och pepparrotskräm

Terrin Svecia med äpplesallad och pepparrotskräm

Betyg

(0 st)

Varva ost, purjolök och äpple i en ljuvlig terrin. Vik över skinka och rulla i olivströssel. Skär i skivor och servera med äppelsallad och pepparrotskräm.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

förrättsportioner

Receptet gäller för 10 port

Terrin:

Pepparrotskräm:

Äpplesallad:

  • ½ rödlökar
  • 1 kruka krispsallad
  • 1 äpple Granny Smith
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk dijonsenap

Gör så här:

Gör så här:

Terrin:

Sätt ugnen på 150°. Torka oliverna i mikrovågsugn ca 15 min tills de känns lätta, luftiga och torra. Dela purjolöken på mitten och koka den mjuk i saltat vatten ca 10 min. Lyft upp och låt svalna något. Skala äpplena och skär bort kärnhuset. Skär i centimetertjocka skivor. Stek äppleskivorna mjuka i smöret. Skär osten i centimetertjocka skivor. Skär purjolöken i centimetertjocka skivor på längden. Fodra en terrinform med plastfilm och klä formen med skinka. Låt lite av skinkan hänga över kanten att vika över senare. Varva ost, purjolök och äpple i formen. Vik över skinkan och pressa lätt med handen. Vik över plasten och ställ in i ugnen ca 30 min tills innertemperaturen är 65° och osten börjar smälta. Låt svalna i kylskåp under press. Mixa eller hacka oliverna till ett strössel. Rulla terrinen i olivströsslet och skär i skivor.

Pepparrotskräm:

Blanda pepparrot, crème fraiche och vinäger. Smaka av med salt och peppar.

Äpplesallad:

Skala och skiva rödlöken tunt. Riv salladen grovt. Skala äpplet, skär bort kärnhuset och skär i strimlor. Blanda olja, vinäger och senap i en skål. Tillsätt rödlök, sallad och äpple och vänd runt. Servera terrinen med pepparrotskräm och äpplesallad.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem