Terrin Svecia med äpplesallad och pepparrotskräm
1 tim 30 min
Förrätt
•
Varva ost, purjolök och äpple i en ljuvlig terrin. Vik över skinka och rulla i olivströssel. Skär i skivor och servera med äppelsallad och pepparrotskräm.
Ingredienser
Terrin:
|
Svarta kärnfria oliver
|
100 g |
|---|---|
|
Purjolök nedre vita delen
|
½ |
|
Äpplen golden delicious
|
2 |
| 50 g | |
| 200 g | |
|
Lufttorkad skinka
|
100 g |
Pepparrotskräm:
|
Riven färsk pepparrot
|
1 msk |
|---|---|
| 2 dl | |
|
Rödvinsvinäger
|
1 msk |
|
Salt och svartpeppar
|
Äpplesallad:
|
Rödlök
|
½ |
|---|---|
|
Krispsallad
|
1 kruka |
|
Äpple Granny Smith
|
1 |
|
Rapsolja
|
1 msk |
|
Äppelcidervinäger
|
1 msk |
|
Dijonsenap
|
1 tsk |
Gör så här
Terrin:
Äpplesallad:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
242 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,6 g |
| Protein: | 15,9 % | 9,5 g |
| Fett: | 73,9 % | 20,2 g |
| Kolhydrater: | 10,2 % | 6,1 g |