Terrin Svecia med äpplesallad och pepparrotskräm
1 tim 30 min
Förrätt
•

Varva ost, purjolök och äpple i en ljuvlig terrin. Vik över skinka och rulla i olivströssel. Skär i skivor och servera med äppelsallad och pepparrotskräm.
Ingredienser
Terrin:
Svarta kärnfria oliver
|
100 g |
---|---|
Purjolök nedre vita delen
|
½ |
Äpplen golden delicious
|
2 |
50 g | |
200 g | |
Lufttorkad skinka
|
100 g |
Pepparrotskräm:
Riven färsk pepparrot
|
1 msk |
---|---|
2 dl | |
Rödvinsvinäger
|
1 msk |
Salt och svartpeppar
|
Äpplesallad:
Rödlök
|
½ |
---|---|
Krispsallad
|
1 kruka |
Äpple Granny Smith
|
1 |
Rapsolja
|
1 msk |
Äppelcidervinäger
|
1 msk |
Dijonsenap
|
1 tsk |
Gör så här
Terrin:
Äpplesallad:

