Teriyakirullar med dipp

Teriyakirullar med dipp

25 min Buffé
Innanför tunnbrödet finns god lax med asiatisk smak. En smakrik munsbit på buffén eller som drinktilltugg.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Blanda kvarg och teriyakisås. Bred ut röran på tunnbröden. Lägg på laxskivorna och rulla ihop hårt från långsidan.
  • Linda in varje rulle i plast och låt ligga i kyl fram till servering.
  • Blanda dippen och ställ kallt. Hit kan man förbereda.
  • Skär varje rulle i 8 bitar. Garnera med sesamfrön och servera med dippen.
Klart!

Ingredienser

2 dl
Teriyakisås
4 msk
Mjuka tunnbröd, ca 20 x 25 cm
4
Tunt skivad gravad lax
400 g
Rostade svarta eller vita sesamfrön
½ dl
Dipp:
3 dl
Sweet chilisås
¾ dl
Riven färsk ingefära
½ msk
Salt
½ tsk