Smulpaj

35 min Buffé Dessert Efterrätt
Smulpaj

Grundrecept på en lättlagad smulpaj som du kan använda till både blåbär, hallon, jordgubbar eller något annat favoritbär. Smuldeg går fort att göra och är perfekt om du behöver en lättlagad dessert. Välj om du vill servera din smulpaj med vaniljsås eller lättvispad grädde.

Ingredienser

Smuldeg:

100 g
Vetemjöl
3 dl
Strösocker
2 msk

Bärfyllning:

Färska eller frysta bär t ex blåbär, hallon, krusbär eller jordgubbar
¾ liter
Strösocker
¾ dl
Potatismjöl
½ msk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Skär smöret i små kuber. Blanda mjöl och socker i en bunke. Lägg i smöret och finfördela allt till en grynig massa.
  • Blanda bären med socker och potatismjöl i en ugnssäker form. Obs dubbla mängden potatismjöl till frysta bär. Fördela smuldegen över fyllningen.
  • Grädda i mitten av ugnen 15-20 min.
  • Servera smulpaj med vaniljsås.
Klart!

Det är även gott att byta ut 1 dl av vetemjölet mot 1 dl havregryn!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

475 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 5 g
Kolhydrater: 50 g
Fett: 28 g
https://www.arla.se/recept/smulpaj/