Smulpaj
35 min
Buffé
Dessert
Efterrätt
•

Grundrecept på en lättlagad smulpaj som du kan använda till både blåbär, hallon, jordgubbar eller något annat favoritbär. Smuldeg går fort att göra och är perfekt om du behöver en lättlagad dessert. Välj om du vill servera din smulpaj med vaniljsås eller lättvispad grädde.
Ingredienser
Smuldeg:
100 g | |
Vetemjöl
|
3 dl |
Strösocker
|
2 msk |
Bärfyllning:
Färska eller frysta bär t ex blåbär, hallon, krusbär eller jordgubbar
|
¾ liter |
---|---|
Strösocker
|
¾ dl |
Potatismjöl
|
½ msk |
Till servering:
5 dl |
Gör så här
Det är även gott att byta ut 1 dl av vetemjölet mot 1 dl havregryn!
Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör
Energi:
475 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 5 g |
Kolhydrater: | 50 g |
Fett: | 28 g |

