Tea bread

Tea bread

Betyg

(18 st)

Trevliga bitar av morotskaka som serveras med honungsötad crème fraiche och en kopp te.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 24 st

  • 200 g morötter
  • 100 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 3 ägg
  • 2½ dl rårörsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk malen kanel
  • 1½ dl grovhackade valnötter

Garnering:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Skala och riv morötterna fint. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner morötter och smör. Blanda mjöl, bakpulver, kanel och valnötter. Rör ner det i smeten. Häll smeten i en smord och bröad avlång form ca 1 1/2 liter. Grädda mitt i ugnen ca 40 min. Stjälp upp kakan och låt den kallna. Skär kakan i tjocka skivor och sedan i halvor. Servera med en klick crème fraiche, honung och färsk mynta.

Näringsvärden, per st

  • Energi: 160 kcal
  • Protein: 2 g
  • Kolhydrater: 19 g
  • Fett: 9 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem