Morotskaka med pumpa
1 tim
•
Arbetstid: 20 min
Brunch
Fika
•
Morotskaka är en riktig klassiker som blir extra saftig och god när den bakas med pumpa. Denna morotskaka passar extra bra att servera till halloween då pumpan är i säsong.
Ingredienser
|
Ägg
|
3 |
|---|---|
|
Strösocker
|
3 dl |
|
Grovriven butternutpumpa
|
2½ dl |
|
Grovriven morot
|
2½ dl |
|
Matolja
|
1½ dl |
|
Vetemjöl
|
3 dl |
|
Bakpulver
|
2 tsk |
|
Bikarbonat
|
1 tsk |
|
Vaniljsocker
|
2 tsk |
|
Malen kanel
|
2 tsk |
|
Malen ingefära
|
½ tsk |
Frosting och garnering:
| 75 g | |
| 150 g | |
|
Florsocker
|
4 dl |
|
Citron, finrivet skal
|
1 |
|
Ev ätbara blommor
|
Gör så här
Glasyr:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per bit
Energi:
434 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,8 g |
| Protein: | 3,6 % | 3,8 g |
| Fett: | 43,2 % | 21,2 g |
| Kolhydrater: | 53,2 % | 56,8 g |