Morotskaka med pumpa

Morotskaka med pumpa

Betyg

(36 st)

Baka en mjuk och saftig morotskaka med pumpa, toppad med len och god kvarg-kräm.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 bitar

Kräm:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Rör smör och socker poröst. Rör i äggen, ett i taget. Skala och finriv pumpa och morötter. Rör ner det i smeten. Blanda mjöl, bakpulver och kanel. Rör ner i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Smält smöret till krämen och låt det svalna. Rör ner kvarg, florsocker och vaniljsocker och ställ krämen i kylen. Stjälp upp kakan och låt den kallna. Bred krämen över kakan och låt kakan stå i kylen till serveringen. Garnera ev med strimlat apelsinskal.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem