Morotskaka med pumpa
1 tim
Brunch
Efterrätt
Fika
•
&format=webp)
Morotskaka är en riktig klassiker som blir extra saftig och god när den bakas med pumpa. Denna morotskaka passar extra bra att servera till halloween då pumpan är i säsong.
Ingredienser
Ägg
|
3 |
---|---|
Strösocker
|
3 dl |
Grovriven butternutpumpa
|
2½ dl |
Grovriven morot
|
2½ dl |
Matolja
|
1½ dl |
Vetemjöl
|
3 dl |
Bakpulver
|
2 tsk |
Bikarbonat
|
1 tsk |
Vaniljsocker
|
2 tsk |
Malen kanel
|
2 tsk |
Malen ingefära
|
½ tsk |
Frosting och garnering:
75 g | |
150 g | |
Florsocker
|
4 dl |
Citron, finrivet skal
|
1 |
Ev ätbara blommor
|
Gör så här
Glasyr:
Näringsvärden, per bit
Energi:
433 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 4 g |
Kolhydrater: | 56 g |
Fett: | 21 g |

