Morotskaka med pumpa

1 tim Brunch Efterrätt Fika
Morotskaka med pumpa

Morotskaka är en riktig klassiker som blir extra saftig och god när den bakas med pumpa. Denna morotskaka passar extra bra att servera till halloween då pumpan är i säsong.

Ingredienser

Ägg
3
Strösocker
3 dl
Grovriven butternutpumpa
2½ dl
Grovriven morot
2½ dl
Matolja
1½ dl
Vetemjöl
3 dl
Bakpulver
2 tsk
Bikarbonat
1 tsk
Vaniljsocker
2 tsk
Malen kanel
2 tsk
Malen ingefära
½ tsk

Frosting och garnering:

75 g
150 g
Florsocker
4 dl
Citron, finrivet skal
1
Ev ätbara blommor

Gör så här

  • Värm ugnen till 175° eller 160° varmluft. Smörj och bröa en form, ca 24 cm i diameter.
  • Vispa ägg och socker luftigt med elvisp. Rör ner pumpa, morot och olja.
  • Blanda alla torra ingredienser. Sikta och rör ner i smeten.
  • Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen 30-40 min. Låt kakan kallna.

Glasyr:

  • Vispa upp smöret så det blir luftigt med en elvisp.
  • Vispa ner färskost, florsocker och citronskal i smöret.
  • Bred frostingen över den kalla morots- och pumpakakan. Garnera ev med ätbara blommor
Klart!

Näringsvärden, per bit

Energi:

433 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 4 g
Kolhydrater: 56 g
Fett: 21 g
https://www.arla.se/recept/morotskaka-med-pumpa/