Tårta med hallonbavaroise och chokladganache

Tårta med hallonbavaroise och chokladganache

Betyg

(248 st)

En ståtlig tårta med den klassiska smakkombinationen hallon och choklad. Bavaroise betyder hård mousse och ganache är chokladkräm på konditorspråk.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 8 bitar

Botten:

  • 3 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 msk potatismjöl
  • ½ tsk bakpulver

Chokladganache:

Hallonbavaroise:

Gör så här:

Gör så här:

Botten: Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker i en bunke över vattenbad tills sockret smält. Ta bort från vattenbadet och vispa ca 5 min tills smeten är tjock och blank. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner i äggsmeten. Häll den i en smord och mjölad liten rund form med löstagbara kanter, ca 18 cm i diameter. Grädda långt ner i ugnen ca 30 min. Låt kallna. Chokladganache: Hacka chokladen. Koka upp grädde och socker. Lägg i chokladen och låt smälta under omrörning. Låt svalna. Hallonbavaroise: Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten ca 5 min. Koka upp hallonen, mixa och sila bort kärnorna. Häll tillbaka i kastrullen, tillsätt socker och värm under omrörning. Rör ner gelatinbladen och låt smälta. Låt svalna till ca 37°. Vispa grädden och vänd försiktigt ner den i purén. Montering: Dela bottnen i 3 delar. Klä en liten rund form med löstagbar kant, ca 18 cm i diameter, med plastfolie. Häll i hälften av bavaroisen, lägg på en botten. Bred på ganachen, lägg på en botten. Häll på resten av bavaroisen. Avsluta med den sista bottnen. Täck med plastfolie och pressa lätt. Låt stå minst 3 tim i kyl, gärna över natten. Stjälp upp tårtan på ett fat så lagret med bavaroise hamnar överst. Ta bort plastfolien. Garnera ev med hallon.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 480 kcal
  • Protein: 8 g
  • Kolhydrater: 55 g
  • Fett: 25 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem