Tårta med hallonbavaroise och chokladganache
•
En ståtlig tårta med den klassiska smakkombinationen hallon och choklad. Bavaroise betyder hård mousse och ganache är chokladkräm på konditorspråk.
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Botten:
Chokladganache:
Hallonbavaroise:
Montering:
Energi:
480 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 8 g |
Kolhydrater: | 55 g |
Fett: | 25 g |
Ingredienser
Botten:
Ägg
|
3 |
---|---|
Strösocker
|
1 dl |
Vetemjöl
|
1 dl |
Potatismjöl
|
2 msk |
Bakpulver
|
½ tsk |
Chokladganache:
Mörk choklad
|
140 g |
---|---|
1 dl | |
Strösocker
|
3 msk |
Hallonbavaroise:
Gelatinblad
|
3 |
---|---|
Frysta hallon
|
450 g |
Strösocker
|
1½ dl |
2½ dl |