Tårta med hallonbavaroise och chokladganache
•
En ståtlig tårta med den klassiska smakkombinationen hallon och choklad. Bavaroise betyder hård mousse och ganache är chokladkräm på konditorspråk.
Ingredienser
Botten:
|
Ägg
|
3 |
|---|---|
|
Strösocker
|
1 dl |
|
Vetemjöl
|
1 dl |
|
Potatismjöl
|
2 msk |
|
Bakpulver
|
½ tsk |
Chokladganache:
|
Mörk choklad
|
140 g |
|---|---|
| 1 dl | |
|
Strösocker
|
3 msk |
Hallonbavaroise:
|
Gelatinblad
|
3 |
|---|---|
|
Frysta hallon
|
450 g |
|
Strösocker
|
1½ dl |
| 2½ dl |
Gör så här
Botten:
Chokladganache:
Hallonbavaroise:
Montering:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per bit
Energi:
480 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,4 g |
| Protein: | 5,8 % | 6,8 g |
| Fett: | 48,4 % | 26,3 g |
| Kolhydrater: | 45,8 % | 54,2 g |